Behandelingen

De basis van elke behandeling is de Klassieke Homeopathie. Daaromheen gebruik ik voetreflexologie, magnetiseren, kinesiologie en/of Bach bloesemremedie om je energie en weerstand te versterken. Al deze behandelmethodes zijn gebaseerd op duizenden jaren kennis en ervaring door volkeren over de hele wereld. Puur natuur, zonder gifstoffen en geen vervelende bijwerkingen.

Het behandelingstraject start met een gesprek, waarbij we samen vaststellen wat jou op dat moment het meest belemmert. Dit vormt het uitgangspunt van waaruit ik tot de keuze van een homeopathisch middel kom. Daarnaast overleg ik met jou de mogelijkheden voor aanvullende behandelingen. Je bepaalt zelf wat je wel en niet wilt, we werken samen aan een behandeling waar jij je prettig bij voelt.

Homeopathie

Calendula-homeopathieDe homeopathische behandelwijze is gebaseerd op het voorschrijven van homeopathische middelen, die bestaan uit extreem verdunde oplossingen van een enkele grondstof.

Daarbij richt ik me allereerst op de symptomen, maar als klassiek homeopaat let ik ook op allerlei kenmerken van de patiënt zelf.

Bij elk homeopathisch middel dat ik voorschrijf ontvang je uitgebreide instructies over het gebruik.

 

 

VoetreflexologieVoetreflexologie-stappen-in-het-zand

Reflexologie is een methode om het eigen herstellend vermogen te stimuleren door middel van massage van de reflexpunten. Bij voetreflexologie bestudeer en masseer ik de reflexpunten in de voet, die verbonden zijn met bepaalde gebieden in het lichaam. Je voet bevat dus een soort mini-landkaart van je hele lichaam.

Door de hele voet te behandelen help ik de hele mens en niet alleen een specifieke kwaal. Ook dit is holistische geneeskunde.

Een voetreflex consult valt niet onder de homeopathische vergoeding.

 

Magnetiseren

behandelingen-bij-homeopathiezorgIedereen heeft in meer of mindere mate het vermogen tot magnetiseren, het doorgeven van energie. Je hand bij je keel houden na een schrikreactie is bijvoorbeeld een vorm van (onbewust) magnetiseren.

Door middel van magnetiseren geef ik energie om zo blokkades en storingen op te heffen, chakra’s zoveel mogelijk in evenwicht te brengen en je te aarden, zodat je energie niet ‘wegvliegt’ en afvalstoffen makkelijker kunnen wegstromen.

 

Een magnetiseer consult valt niet onder de homeopathische vergoeding.

Kinesiologiekinesiologie-behandeling

Kinesiologie gaat uit van het verband tussen bepaalde spieren, organen en energiebanen. Bij de toegepaste kinesiologie, waar ik voornamelijk mee werk, test ik de reactie van je lichaam op prikkels van buitenaf. Hierbij word je in contact gebracht met teststoffen zoals homeopathische middelen, Bach Bloesem remedies en voedingsmiddelen.

Vooral kinderen vinden deze methode vaak erg leuk. Ze hoeven niet zoveel te vertellen, hun lichaam laat door de spiertesten zelf zien wat er aan de hand is.

 

Bach Bloesem remedie

Bach-bloesem-remedies-homeopathiezorgBach bloesems zijn in de jaren ’30 ontwikkeld door Dr. Edward Bach. Hij was een gerenommeerde Britse homeopaat en bacterioloog en vroeg zich af waarom sommige mensen wel ziek werden na blootstelling aan bepaalde bacteriën en anderen niet. Na jaren onderzoek stelde hij vast dat ziekte veroorzaakt wordt door een disharmonie in de persoonlijkheid.

Bach bloesem remedies zijn plantenextracten die de eigenschap hebben om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn faalangst, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. Bachbloesemtherapie valt onder de homeopathische principes.