Agenda en informatie

Onderwerp: Inloopspreekuur over vaccinaties.

Een groeiend aantal ouders bezoekt mijn Homeopathische praktijk met vragen over het vaccineren van hun kindje. Wel, gedeeltelijk of niet vaccineren? Vaak is niet bekend dat er ook andere manieren, zoals Homeo Profylaxe, zijn om je te beschermen?

Met de zomervakantie in zicht komen steeds meer vakantiegangers bij mij met de vraag of zij vaccinaties moeten nemen voordat zij op reis gaan, of dat er alternatieven zijn tegen tropenziekten, malariatabletten enz.

Dit verhaal gaat niet over gelijk hebben… Niet over voor of tegen, goed of fout, debat of discussie. Hij gaat over wat er nodig is voor het maken van een goed geïnformeerde keuze.

 

Om bij te dragen aan een goede keuze heb ik tot de zomervakantie een inloopspreekuur op donderdagmorgen van 11.00 uur tot 12.00 uur. Een ander tijdstip is natuurlijk bespreekbaar.

 

Het volgende verhaal komt van de website van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken. (NVKP)

 

Over Homeopathische Profylaxe

In Nederland kunnen baby’s de eerste 14 maanden voor 11 ziekten gevaccineerd worden. Een toenemend aantal ouders vraagt zich af of deze echt nodig zijn en of de nadelen groter zijn dan de voordelen. Het begrip vaccinatieschade wordt steeds meer bekend. In Nederland zijn vaccinaties een keuze, geen verplichting.

Een goed vorm van preventie zonder bijwerkingen en zonder verzwakking van de algemene afweer, is Homeopathische Profylaxe (HP). Deze vorm van preventie bestaat uit het geven van homeopathische verdunningen van bepaalde stoffen. Er kan gekozen worden voor preventie (HP) ten tijde van een epidemie of wanneer er bijv. in de omgeving van een pasgeborene kinkhoest voorkomt. Het is ook mogelijk om voor alle ziekten, waartegen volgens het Rijksvaccinatieprogramma wordt gevaccineerd, een HP programma volgens een soortgelijk schema te volgen. Deze methode is ook toepasbaar bij het maken van reizen voor de ziekten waar men nu vaccinaties adviseert.

In Australië heeft homeopathisch arts Dr. Isaac Golden zich vanaf 1985 gespecialiseerd in het geven van homeopathische geneesmiddelen ter preventie van (kinder)ziekten. In diverse boeken en publicaties rapporteert hij over zijn onderzoek en het onderzoek van anderen, dat aantoont dat homeopathische profylaxe, dus het geven van homeopathische geneesmiddelen, een net zo hoge effectiviteit heeft als een vaccin. In 2004 promoveerde hij aan de Medische faculteit van de Swinburne University in Melbourne op zijn onderzoek naar homeopathische profylaxe.

Dus, als u wilt voorkomen dat uw kind de bof, mazelen, kinkhoest of een andere infectieziekte krijgt en u kiest er voor uw kind niet te laten vaccineren, dan is dit een methode die aantoonbaar net zo’n goede bescherming geeft als vaccinatie en gegarandeerd zonder de schadelijke gevolgen van de vaccins.

 

In hoeverre de huidige vaccinaties echt beschermen is niet onderzocht. Bij een epidemie of het heersen van een ziekte krijgen gevaccineerde kinderen juist ook de ziekte waartegen zij gevaccineerd zijn in even hoge mate of zelfs hogere mate als niet-gevaccineerde kinderen. Het doormaken van een ziekte geeft de allerbeste bescherming.

Het kinkhoest vaccin biedt zeker geen garantie. Er komen ieder jaar vele gevallen van kinkhoest voor bij ingeënte kinderen.

Homeopathische geneesmiddelen kunnen het zelfgenezende vermogen van het lichaam ondersteunen tijdens het doormaken van kinderziektes en ziekten in het algemeen. Zij onderdrukken niet, maar versterken de algemene weerstand.

Bij vaccinatieschade, negatieve gevolgen van vaccinatie, kan het toedienen van de inentstof in zeer verdunde en gepotentiëerde vorm in de zogenaamde “ontstoringskuur” helpen om deze schade op te lossen.

 

Angst voor ziektes

De angst voor enge ziektes speelt vaak een grote rol bij ouders en het lijkt er steeds meer op dat we geen vertrouwen meer hebben in het zelf-genezend vermogen van onze baby’s en onze mogelijkheden om daaraan bij te dragen. De nadruk kom daardoor te liggen op het steeds verder uitdijende vaccinatie programma, met vóór de 14e maand al 5 entingen tegen in totaal 11 verschillende ziektes. En daar zal het in de toekomst niet bij blijven. Een weliswaar klein maar groeiend aantal ouders begint bij dit systeem vragen te stellen, hetgeen de laatste twee jaar resulteerde in een jaarlijkse daling van de vaccinatiegraad met 0,5%.

 

Plaats: IndustrialZen Alexander Cohenwei 5 2e etage

8914 BG Leeuwarden

 

 

 

 

lange-banner-stenen

Onderwerp: Calendula zalf maken door Gerard Hommema (homeopathiezorg)

 

In vele tuinen staat in de zomer deze vrolijke feloranje gekleurde goudsbloem. Deze plant is o.a. herstel bevorderend bij (schaaf)wonden en huidbeschermend tijdens schraal winterweer.

Tijdens deze workshop bespreken wij een aantal planten en waar wij ze voor kunnen gebruiken. Daarna gaan wij praktisch aan de slag en maken een natuurzuivere calendula basiszalf. Ook is er de mogelijkheid om andere kruiden en etherische olie aan deze zalf toe te voegen om zo je eigen persoonlijke zalf te maken.

P1000900

 

Regelmatig wordt deze workshop gegeven voor thema uitjes,  personeel avondje e.a., ook op  locaties. Vraag naar de mogelijkheden.

anderePlaats: IndustrialZen Alexander Cohenwei 5 2e etage

8914 BG Leeuwarden

Kosten 15 euro (incl. Koffie/thee en materiaal)

 

Opgave: via email info@homeopathiezorg.nl

lange-banner-stenen

 

Nieuwsgierig geworden en wil je op de hoogte gehouden worden? Geef je dan op!

x
Per mail:  info@homeopathiezorg.nl